• Na weken van zeer zorgvuldige voorbereidingen is het deze week zo ver. Op de dinsdag-, donderdag- en vrijdagavond zal DS1 de zaaltrainingen hervatten. Dit uiteraard conform de richtlijnen van het RIVM, NOC*NSF en het NHV.

Het NOC*NSF heeft onlangs een regeling getroffen voor topsporters die actief zijn in topsportcompetities om weer, onder voorwaarden, in grote groepen trainen en wedstrijden spelen. Het gaat daarbij om een selecte groep van 1000 voetballers en 5000 topsporters uit andere competities.

Ook ons DS1 valt hieronder, omdat zij immers in de Eredivisie spelen. Daarnaast heeft het NHV de accommodatie in Raalte aangemerkt als topsportaccommodatie. Allemaal criteria die nodig zijn om ├╝berhaupt het starten te kunnen overwegen.

Het eigen corona-team heeft alles keurig op orde: testen, routing, groepsgrootte, GGD, administratie etc. Een grote klus, maar meer dan waard. De komende tijd zullen zij ook alles co├Ârdineren en controleren. De vereniging wil te allen tijde zorgen, dat er op een veilige manier gehandbald kan worden.

De kosten die hiermee gemoeid zijn krijgen we vergoed en hoe graag we ook meer teams of speelsters deel hadden willen laten nemen, we willen het veilig organiseren en houden ons aan alle regels die gesteld worden door RIVM, NOC*NSF, NHV en Sportbedrijf.