• Jan de Haan Jeugdtoernooi 10, 11 en 12 september 2021

8 sep 2021
  • In het weekend van 10,11 en 12 september wordt het jaarlijks terugkerende Jan de Haan Jeugdtoernooi voor 15de keer georganiseerd.

Op initiatief van Henk Woudstra is vijftien jaar geleden Handbalvereniging Kwiek gestart met het organiseren van een Jeugdtoernooi. Na de oprichting van een toernooicommissie is er gekozen om voor de A, B en C jeugd een toernooi op hoog niveau in Raalte te laten spelen, later is daar de D jeugd aan toegevoegd. Dat dit een succes is blijkt wel uit het feit dat vele verenigingen graag naar Raalte komen voor dit toernooi.

Al jaren is de organisatie blij en trots dat de beste jeugdteams uit Nederland jaarlijks vertegenwoordigd op het toernooi.

Alle wedstrijden in de A en B poule worden geleid door de jeugdscheidsrechters in opleiding (de JSO) en scheidsrechters van onze gasten SEW, VOC en Quintus. Voor de C en D poule en de wedstrijden van de vrijdag zullen scheidsrechters uit eigen gelederen van Kwiek en de regio in actie komen.

De deelnemende teams zijn:

Poule A

VZV C1

Verburch D1

Aalsmeer C1

Een goed en verantwoord toernooi organiseren is zonder alle sponsoren niet mogelijk, de organisatie en vereniging is blij dat vele jaren de bedrijven uit Raalte e.o. bereid zijn hun bijdrage aan dit toernooi te leveren. Ook de vele vrijwilligers zijn een zeer belangrijk onderdeel van de organisatie. Ook zonder hen is een toernooi van deze omvang niet haalbaar.

Dames handbal leeft in Nederland en zeker ook in Salland. In Sporthal Tijenraan zal iedereen twee dagen lang kunnen genieten van handbal op het hoogste niveau. Als echte liefhebber kom je dit toernooi echt aan je trekken. Er komen speelsters in het veld die later terug te zien zijn op nationaal of internationaal niveau, met als hoogtepunt wellicht het Nederlands Team.

Met dit jeugdtoernooi wordt handbal een mooi platform gegeven en in het bijzonder het jeugdhandbal. Kwiek is zelf een groot voorvechter van een gedegen jeugdopleiding om daarmee handbal in zijn algemeenheid te promoten in de regio. Verder past dit toernooi perfect in de voorbereiding van alle deelnemende teams. Dit toernooi helpt ook de gemeente Raalte op de kaart te zetten als sportminnende en stimulerende gemeente.