Dames 1

Sponsors poloshirts en jassen

Dames 1 en Dames 2 zijn door Fysiotherapie Salland en Intersport Schutte gesponsord met nieuwe kleding. Fysiotherapie Salland heeft de dames mooie nieuwe poloshirts geschonken en Intersport Schutte heeft de dames voorzien van nieuwe jassen. Namens de dames en vereniging hartelijk dank voor deze ondersteuning.

Seizoenskaarten kunnen afgehaald worden

Beste leden en ouders van leden,

Voor de vrijwilligers, sponsoren en diegenen die een seizoenskaart hebben besteld, de seizoenskaarten liggen klaar op zaterdag 3 september aan de kassa bij de eerste thuiswedstrijd tegen VOC.

Vriendelijke sportgroet,

Wim Kieftenbeld

Voorzitter bestuur handbalvereniging Klink-Nijland Kwiek

Presentatiewedstrijd dinsdag 23 augustus 2016

Het is zover. D opening van het seizoen van Dames 1 is aanstaande. Op dinsdag 23 augustus om 19:30 speelt Dames 1 thuis in Tijenraan tegen Bentelo de opening van het seizoen.

De entree voor deze wedstrijd is gratis en we willen alle liefhebbers graag uitnodigen om bij het start van het seizoen aanwezig te zijn.

Dat de Dames enorm enthousiast zijn is uit onderstaande foto wel op te maken.

Kwiek begroet nieuwe sponsor Enjoy Hotels

Met Enjoy Hotels heeft Kwiek een nieuwe sponsor voor het seizoen 2016-2017 binnengehaald met een verbintenis voor 3 jaar. Enjoy hotels is een hotelketen in Duitsland. Zij hebben o.a. meerdere hotels in Sauerland zoals Schlosshotel Sophia, Hotel Marleen en Hotel Alpin, daarnaast Hotel Zur Krone en Hotel Erica aan de Moezel en Hotel Daun in de Eifel.

Seizoenskaarten kunnen besteld worden

De seizoenskaarten voor het nieuwe seizoen 2016-2017 kunnen we weer besteld worden. Met Dames 1 gaan we voor het tweede seizoen de eredivisie in. We hebben ons afgelopen seizoen nap gehandhaafd en zijn ons alweer druk aan het voorbereiden op het nieuwe seizoen. De ambitie voor het komend seizoen ligt hoger dan het afgelopen seizoen. Met dames 2 waarvoor de seizoenskaart ook geldt gaan we weer een gooi doen naar een hoge rangschikking in de tweede divisie.

Doorstroming van eigen jeugd naar Kwiek Dames 1

De technische staf van Kwiek Dames 1 is enorm blij met de doorstroming van twee talentvolle jeugdspeelsters, Maaike van Oldeniel en Floor Tutert. Beide jeugdspelers worden voor het komende seizoen toegevoegd aan de selectie. Hiermee krijgt de jeugdopleiding van Kwiek wederom een duidelijk gezicht.

Maaike is een 17 jarige opbouw speelster die de gehele jeugdopleiding van Kwiek heeft doorlopen.

Kwiek ook volgend jaar in de Eredivisie

Klink Nijland – Kwiek speelt ook volgend jaar in de Eredivisie. De dames speelden in Raalte met 26-26 gelijk tegen Westfriesland SEW. Doordat DSS in eigen huis met 20-26 verloor, is Kwiek een wedstrijd voor het einde zeker van lijfsbehoud.

Kwiek pakt eerste zege in de nacompetitie

Gisteravond op 2 april moest Dames 1 voor de derde keer aantreden in de nacompetitie. Na de eerste 2 wedstrijden te hebben verloren was het zaak dat onze dames zouden winnen in Heemskerk tegen DSS. DSS had in de reguliere competitie al geen punten gehaald en had ook in de nacompetitie de eerste 2 wedstrijden verloren. Daarom was dit duel voor beide teams een sleutelduel. De ploeg die zou verliezen zou zich definitief vestigen op de laatste plaats in de degradatiepoule.

Met Kwiek naar DSS Heemskerk

Zaterdag aanstaande speelt Kwiek Dames 1 haar derde wedstrijd in de nacompetitie om zich alsnog te handhaven in de eredivisie. De eerste 2 wedstrijden gingen verloren. Thuis tegen E&O werd nipt met 1 doelpunt verloren en afgelopen zaterdag werd er onnodig verloren van SEW. In de tweede helft waren onze dames duidelijk niet op haar best.

Klink-Nijland Kwiek laat overwinning uit hun handen glippen

Bron: Salland Centraal (foto Johan Wolff)

Klink-Nijland Kwiek heeft gisteravond haar eerste wedstrijd in de nacompetitie verloren. In de wedstrijd tegen E&O in de strijd om handhaving in de eredivisie verloor Kwiek met 21-22. In een vol sporthal Tijenraan lieten de dames de wedstrijd uit hun handen glippen en beginnen de nacompetitie daardoor in mineur.