Aldo Nijboer verhuist van Overwetering naar Kwiek

Aldo Nijboer komt het trainersgilde van Klink-Nijland Kwiek vanaf komend seizoen versterken. Aldo gaat in het nieuwe seizoen samen met Ludia ten Cate, die dit seizoen al actief is bij Kwiek, de talentvolle jeugd van A1 trainen en coachen. Daarbij gaan Ludia en Aldo zeer nauw samenwerken elkaar met hun kennis en vaardigheden versterken. Er is een principe akkoord bereikt voor 2 seizoenen.

Aldo is een geboren en getogen Raaltenaar, is 40 jaar oud, getrouwd met Heleen en nu woonachtig in Olst. Aldo heeft als speler een lange handbalgeschiedenis. Hij heeft vanaf zijn 11e tot 34e jaar gehandbald. Hij is als speler begonnen bij de jeugd van SV Raalte en op zijn 16e is hij gaan spelen bij de heren van Heeten. Op zijn 24e is hij verhuisd naar Sittard om daar 2 jaar te spelen bij eredivisionist Sittardia (nu beter bekend als Limburg Lions). Daarna heeft hij nog 3½ jaar gespeeld bij Landgraaf, die uitkwam in de Eerste Divisie. Aldo heeft zijn actieve handballoopbaan afgesloten bij Heeten.

Voor Aldo was een stap naar het trainersvak dan ook snel gemaakt na het geven van een gasttraining. De laatste 4½ jaar is hij actief geweest als trainer/coach bij Dames 1 van Overwetering. Aldo kijkt met veel plezier terug op een leuke en leerzame tijd, vooral omdat hij heeft gewerkt met een leuk team. Het was voor hem tijd om weer verder te kijken. Aldo ziet het als een mooie kans om de talentvolle A1 jeugd van Kwiek verder te ontwikkelen.

Voorzitter Wim Kieftenbeld is blij met de komst van Aldo Nijboer. “Kwiek investeert de laatste jaren in de kwaliteit van de opleiding van haar jeugd”. “In het gesprek met Aldo kwamen Monique Swartjes en ik er snel achter dat we een samenwerking van beide kanten wel zien zitten en dat de kennis en ervaring van Aldo een mooie aanvulling zijn binnen ons trainerskorps”.