PCA MobileKorbeldIntersport Bols TeamsportVital Centre

U bent hier

Gelijkspel voor Kwiek 1 na goede wedstrijd

Samen met een dubbeldekker bus van vol met meer dan zeventig supporters reisde Klink-Nijland Kwiek 1 af naar Quintus in Kwintsheul. De wedstrijd van de nummer één tegen de nummer drie waar beide teams speelden met snelheid, overgangen en techniek. Van te voren was wel bekend dat dit een mooie wedstrijd zou worden. En niets was minder waar, de wedstrijd eindigde in een gelijkspel: 24-24.

Door: Anne Slegten

In de warming-up was al te zien dat iedereen scherp was, ballen kwamen mooi in het netje. Na het eerste fluitsignaal ging dat ook gewoon door, na wat slordigheden kwam de trein op gang en liepen we al snel uit naar een 5-2 voorsprong. Quintus kwam echter weer bij en dit bleef de hele wedstrijd zo.

Af en toe werden er kansen gemist, alleen dat was niet erg. Er werden mooie aanvallen uitgezet onder leiding van Loes Oortwijn, die soms ook zelf nog een doelpuntje mee pikte. Lynn Kosterink haalde aan onze kant een aantal ballen eruit, alleen sommige speelsters van Quintus hadden goede afstandsschoten waar de dekking en Lynn niet tegen bestand waren. Zo was de ruststand 12-13 in het voordeel van Kwiek.

Eigenlijk hoefde er helemaal niet veel te veranderen voor de tweede helft, ja, soms mocht de dekking wat strakker, maar dat was het enige. Marieke Brinkhuis maakte voor eventjes haar rentree, met maar drie fitte opbouwers moet je als coach toch wat. Maar goed, Marieke pikte ook nog één doelpuntje mee.

Terug naar de wedstrijd, of eigenlijk het slot. Met een 22-24 voorsprong en nog zes minuten te spelen moest dan toch de wedstrijd naar onze kant getrokken worden. Makkelijk gezged want het geluk stond niet aan onze kant, er werd een penalty gemist en de rebound daarna werd op de lat gemikt. Ook de rest van de kansen werden niet benut. De scheidsrechters namen volgens af en toe rare beslissingen wat niet in ons voordeel uitpakte.

De groen witten uit Kwintsheul scoorden en de wedstrijd bleef daarna een tijdje op 23-24 staan. Aan beide kanten werden kansen gemist en vielen er ook tijdstraffen. In de laatste halve minuut kreeg Quintus het toch nog voor elkaar om het doel te treffen, voor ons zat het er niet meer in. Met nog vijf seconden te spelen en een vrije bal waren we maar aan het prutsen wat we nou moesten doen. De laatste seconden tikten weg en de stand bleef gelijk, 24-24, jammer, want er had echt meer in gezeten. Gelukkig lonkt het kampioenschap nog steeds en hebben we het in eigen hand. Het was mooi om te zien dat de vele meegereisde supporters zo enorm fanatiek meeleefden met de wedstrijd door ons luidkeels, toeterend en klappend aan te moedigen.

Volgende week zaterdagavond speelt Klink-Nijland Kwiek Dames1 uit tegen DSVD in Deurningen om 20:45. De Dames kunnen dan wel weer super fanatieke supporters gebruiken om ze naar de overwinning te schreeuwen.