U bent hier

Handbalcompetities worden definitief niet hervat

Het Nederlandse Handbal Verbond heeft laten weten dat de verschillende nationale handbalcompetities definitief niet meer zullen worden afgemaakt. Door de verlenging van de lockdown tot 9 februari is het volgens het NHV niet meer mogelijk om de competities in huidige vorm op een verantwoorde manier te hervatten. Dit betekent onder meer het einde van het seizoen voor de handbal eredivisie voor vrouwen.

Door de verlenging van de huidige Covid-19 maatregelen concludeert het NHV dat het niet meer lukt om de competities op een eerlijke manier af te maken. Door dit besluit komt daarmee voor alle niveaus ook de promotie- en degradatieregeling te vervallen. Dit besluit betekent dus dat de eredivisie voor vrouwen niet zal worden wordt afgemaakt en dat dit het einde van het reguliere seizoen is voor onder andere PCA Kwiek DS1,

HandbalNL League

Wel is er de intentie om met de mannenteams die uitkomen in de HandbalNL League, de hoogste mannencompetitie, het seizoen uit te spelen met een Nederlands kampioen als eindresultaat. 

Het NHV laat op de eigen websiteweten de beslissing te betreuren: "Het bondsbestuur is zich bewust van de teleurstelling die dit besluit met zich meebrengt, voor alle handballers die niks liever willen dan weer op het veld staan en de trainingen en wedstrijden te hervatten."