Handbalsters Kwiek mogen toch naar de eredivisie

Kwiek speelt volgend seizoen in de eredivisie. Dat heeft het Nederlands Handbalverbond (NHV) donderdag bevestigd. Dinsdag liet de bond nog weten dat er vanwege de corona-uitbraak dit seizoen geen ploegen promoveren of degraderen. Daardoor zou Kwiek, dat glansrijk de titel in de eerste divisie pakte, niet naar de eredivisie promoveren. Voor de eerste divisie geldt echter een uitzondering.

,,We combineren enkele zaken”, zegt Sjors Röttger, algemeen directeur van het NHV. ,,We gaan zoals gepland de eredivisie bij de dames uitbreiden van tien naar twaalf verenigingen. Het klopt dat daar gisteren nog wat onzekerheid over was, maar dat is nu definitief. Bovendien was de eerste divisie, als enige competitie, al helemaal uitgespeeld. Daarnaast hebben we van Kwiek, maar ook van andere clubs, reacties gekregen op ons besluit om de competitie per direct te beëindigen. Al die zaken hebben we meegenomen in de overweging. Daarom kunnen we nu met honderd procent zekerheid zeggen dat Kwiek promoveert naar de eredivisie.”

Kwiek-voorzitter Michel Rabelink is blij met deze woorden, maar durft nog niet te hard te juichen. ,,Wij moesten dit vernemen vanuit de media. Maar als je deze uitspraak doet, kun je dat natuurlijk niet meer herroepen. We hebben een mail gestuurd en ik hoop dat die snel wordt bevestigd.”

Inmiddels heeft Fortissimo, dat achter Kwiek op de tweede plek eindigde, ook de bevestiging gekregen dat zij doorstromen naar de eredivisie.

Geschreven door: Jolien Koerhuis