PCA MobileKorbeldIntersport Bols TeamsportVital Centre

U bent hier

Hanna van Rossum verhuist naar Duitsland

Bron: bericht over genomen van Handbalstartpunt

Het Duitse HSG Bad Wildungen Vipers heeft zich voor het komende seizoen versterkt met de van Kwiek Raalte afkomstige  20-jarige jeugdinternational en rechterhoekspeelsters Hanna van Rossum.  Het is de tweede versterking voor de ploeg uit de eerste Bundesliga, waar de voormalige Nederlandse international Tessa Cocx hooftrainer is, met een Nederlandse jeugdinternational.  Eerder melde de club dat men de 18-jarige keepsters Rinka Duijndam van Quintus heeft aangetrokken.

Vanaf haar vijftiende maakte Van Rossum al deel uit van verschillende Nederlandse jeugdteams en heeft inmiddels 39 jeugdinterlands achter haar naam staan. Zo maakte ze deel uit van de Oranje selectie bij het EK U17 van 2013 in Polen en het WK U18  van 2014 in  Macedonië. Hoewel Oranje in 2015 het EK U19 miste heeft Van Rossum zich met Oranje afgelopen maand wel weer geplaatst voor het WK U20 dat deze zomer in Rusland wordt gespeeld.

Met het ondertekenen van een contract bij Bad Wildungen maakt het talent een nieuwe stap in haar verdere ontwikkeling.  “Ik denk dat ik mij als jonge speelsters bij de HSG goed verder kan ontwikkelen en die kans wil ik de komende twee jaar dan ook met beide handen aanpakken. Ik kijk dan ook uit naar deze nieuwe uitdaging” zo vertelt Van Rossum die ook heel blij is dat ze  stage kan lopen voor haar opleiding tot fysiotherapeut in het gezondheidscentrum Helenenquelle  in Bad Wildungen.

Kwiek feliciteert Hanne met deze geweldige uitdaging en wenst haar naast heel veel plezier ook veel succes in Duitsland. Jetzt gehts los.