Jan de Haan jeugdtoernooi PCA Kwiek dit jaar weer Internationaal.

Jan de Haan jeugdtoernooi H.V. Kwiek dit jaar weer internationaal.!!

Jan de Haan.

In het weekend van 20, 21 en 22 september wordt het Jan de Haan jeugdtoernooi van PCA Kwiek al weer voor het 13e achtereenvolgende jaar gehouden. Ook dit jaar hebben we weer de top van het Nederlandse handbal naar Raalte kunnen halen. Het is een interessant en attractief programma. Het zal voor alle teams een leerzame en goede voorbereiding zijn op de competitie.

Dit jaar zullen er 38 teams strijden om de overwinning. Door de vele belangstelling voor het Jan de Haan toernooi, hebben we dit jaar gekozen om de B jeugd uit te bereiden met 2 teams. Op vrijdagavond  starten we met de teams E1,C2 en B2. Zij gaan het opnemen tegen teams uit de regio, t.w. Wijhe E1/C2/B1, SDOL E1/B1, Heeten C1 en Voorwaarts C2.

Op zaterdag komen naast ons eigen teams A1/B/C1/D1, Otto Workforce VOC, West-Friesland SEW en Quintus Handbal Kwintsheul met 4 teams. Ook komen JuRo unirek VZV A1, Veneco Velo B1/C1, Greenpark Aalsmeer B1/D1, HST D1 (handbal school Twente ), Handbal Venlo A1/B1/C1 en E&O Emmen B1 naar Raalte.

De wedstrijden worden gespeeld in Tijenraan en de Carmelhal.

Dit jaar komen ook weer jonge scheidsrechters in opleiding van het NHV naar het Jan de Haan jeugdtoernooi.

In de opleiding wordt een structuur ontwikkeld die jeugdige scheidsrechters opleidt, begeleidt en stimuleert een carrière als scheidsrechter op te bouwen en zo te behouden. Op nationale en internationale toernooien worden cursisten ingezet om ervaring op te doen. Door een systeem van talentherkenning en talentontwikkeling wil het Nederlands Handbal Verbond zorgen voor een totale verjonging en kwaliteitsverbetering van de arbitrage op alle niveaus.

Wij als vereniging vinden het dan ook geweldig dat deze jonge groep naar Raalte komt. Zij kunnen geweldige wedstrijden fluiten van verschillende leeftijden en op topniveau. Wij zijn erg geholpen met het feit dat het NHV met deze groep scheidsrechters naar Raalte komen.

Door de geweldige samenwerking met Rohda zullen we ook dit jaar weer gebruik maken van de kantine voor de warme maaltijd en het ontbijt. Het programma voor de D en C eindigt zaterdag aan het begin van de middag. Deze groepen kunnen ’s middags lekker zwemmen, want voor en is het zwembad afgehuurd.

Wij als toernooicommissie gaan weer voor een geweldig handbal weekend. Door de goede samenwerking met alle vrijwilligers kunnen we dit toernooi organiseren.

Vrijwilligers Bedankt!!!

Ook zijn onze sponsoren niet weg te denken bij het organiseren van het Jan de Haan jeugdtoernooi.

Langs deze weg wil ik alle sponsoren bedanken.

Naast het Jan de Haan toernooi, is er ook in september voor alle andere jeugdteams binnen onze vereniging een toernooi georganiseerd als voorbereiding op de competitie. Dit toernooi is op verschillende zaterdagen i.s.m. de buurtverenigingen en ingedeeld per leeftijdscategorie. Ook hier zullen speelsters leerzame wedstrijden spelen.

De toernooicommissie wenst iedereen geweldige leerzame en sportieve dagen toe, maar bovenal veel speelplezier!!

Ria ten Tusscher

Voorzitter toernooicommisie.