PCA MobileKorbeldIntersport Bols TeamsportVital Centre

U bent hier

Jeugdkamp 2019 D en C jeugd

Jeugdkamp D en C jeugd   10 - 11 - 12 mei 2019

Maar liefst 65 kinderen (recordaantal sinds jaren) van de D en C jeugd kwamen vrijdagavond aan bij de accommodatie voor dit jaar: de Bosrand in Hellendoorn.
Ouders en kinderen waren positief verrast over de nette en ruime locatie. 
Het thema van het kamp was dit jaar jungle.

Nadat alle kinderen hun spullen hadden geïnstalleerd op hun kamer en wat gedronken hadden, kreeg de begeleiding al veel vragen over de spooktocht die al jaren een vast item van het jeugdkamp is. "Het is toch niet zo eng" en "we blijven toch wel bij elkaar".
Maar eerst kregen we nog bezoek van Anne Vonk, de nicht van Freek Vonk. Haar dieren waren ontsnapt en het was al donker en daarom vroeg ze de hulp van de kinderen om mee te zoeken in het bos.

En daar vertrok de eerste groep dappere kinderen onder leiding van speelsters van dames 1 en 2 het donkere bos in. Hier kwamen zij verschillende dieren en spoken tegen die zich er verstopt hadden. Met toch wel de staart tussen de  benen bij de kinderen, en ook bij sommige speelsters van dames 1 en 2, vertrokken 1 voor 1 de groepjes. Heel stoer en met een voldaan gevoel dat ze het gedaan hadden, kwamen de kinderen terug van de spooktocht. 
De meesten vertrokken naar hun eigen slaapzaal waar ze tot in de late uurtjes een feestje hebben gevierd...

Op zaterdag (na een hele korte nacht) stond Expeditie Robinson op het programma. Alle teams hadden in de ochtend een mooie creatieve teamvlag en een teamoutfit gemaakt. ‘s Middags stonden de ‘proeves’ klaar waaraan alle teams zeer fanatiek meededen. Wie gaat er het snelste over de stormbaan, wie kan de meeste kokosnoten vangen, wie kan er het langste aan een spijkerbroek hangen, wie kan geblinddoekt met een soeplepel zo veel mogelijk water in een emmer gieten en wie kan het snelste onder een net door tijgeren. Dit waren een aantal voorbeelden van de spellen.
Om de winnaars te bepalen, moesten er nog teams tegen elkaar strijden op de stormbaan. D4 legde het af tegen de leiding, maar helaas was de leiding niet snel genoeg. Uiteindelijk werden D1 en C1 de winnaars van de dag. 

Na het avondeten stond de bonte avond op het programma. Alle teams hadden een een creatief stukje bedacht en veel geoefend. De strenge dierenjury beoordeelde de teams. Alle teams lagen zeer dicht bij elkaar, maar er was een nipte overwinning voor D4.  Na de bonte avond hebben we nog met elkaar naar de wedstrijd van dames 1 kunnen kijken op een groot scherm. Vervolgens gingen de teams weer hun eigen gang. Dit keer sliepen ze lekker op tijd. 

Zondagmorgen werd de dag fanatiek begonnen met de ochtend jungledans waarna er meerder spelletjes gedaan werden. Vervolgens heeft iedereen netjes hun eigen kamer opgeruimd en werd iedereen weer opgehaald door hun ouders.

We willen alle kinderen bedanken voor hun enorme inzet en enthousiasme. Als kampleiding kijken we terug op een zeer geslaagd weekend met mooi weer, een mooie accommodatie en enthousiaste kinderen. 

Bij deze willen we de ouders en speelsters van dames 1 en 2 bedanken die geholpen hebben bij de spooktocht. Nicole en Patricia voor hun hulp op zaterdagmiddag. En uiteraard de sponsoren drankenhandel Korbeld, IJSboerderij Oans, Bakkerij van Rijssen en Partyboerderij Sallands Hoeve voor hun bijdrage. 

We hopen volgend jaar op weer een net zo geslaagd kamp. Wij hebben er in ieder geval al weer veel zin in!! 

Groetjes Anouk, Wendy, Dominique, Danielle S, Danielle K, Elsemiek, Ilone en Angela