Klink-Nijland Kwiek 1 verliest topper tegen Borhave

De nummer één tegen de nummer twee in de Eerste Divisie, Klink Nijland Kwiek tegen Borhave. Vooraf een spannende pot wat veel publiek zou trekken. Of het aantrekkelijk handbal zou worden, was nog maar de vraag. Voor de Kwiek supporters was het geen leuke wedstrijd om te kijken: Borhave won met 28-23.

door: Anne Slegten

Spanning tijdens de bespreking en dan ook nog later moeten beginnen door een uitgelopen wedstrijd. Als dan het wedstrijdsignaal eindelijk gaat hoop je als team op een goede start waardoor Borhave niet lekker in de wedstrijd kan komen. Dat gebeurde niet, met directe mandekking op Lisa Oosterwijk was het toch even anders starten. De aanval liep niet erg lekker en de dekking liet soms ook te wensen over. Dat Borhave niet erg snel is en veel de één tegen één aangaat, was van te voren bekend. Toch hadden wij in daar grote moeite mee. Borhave wist of door onze dekking te breken, of de cirkel te vinden. De communicatie was niet goed en daar maakte de middenopbouwster goed gebruik van. Dat zorgde voor veertien tegendoelpunten. Aan onze kant gehaast spel met slordige afspeelfouten. Een magere ruststand in ons nadeel: 14-8.

Zes doelpunten achter is geen ramp, maar er moet dan nog wel even voor geknokt worden. De eerste vijf minuten na rust waren nog even chaotisch, maar daarna werd de draad goed opgepakt. Met meer tempo zou de conditie van Borhave gebroken moeten worden, dat gebeurde ook steeds meer. Dat niet altijd de aanvallen beloont werden met een doelpunt, was niet erg. Het feit dat er steeds betere aanvallen gespeeld werden, was een goed vooruitzicht.

En toen kwam er de spannende eindfase, beetje bij beetje kropen wij dichterbij. Borhave ging steeds langzamer spelen om zoveel mogelijk tijd te rekken. Het was nu of nooit, winst of gelijkspel zat er zeker in. We kwamen tot de stand 23-22, helaas lag het geluk niet aan onze zijde. De goed uitgespeelde aanval trof de paal en Borhave mocht weer aanvallen, een klein keepersblundertje verder en de tussen stand was weer twee punten. Ja, dat was het beslissende punt voor de nederlaag. Borhave wist nog een paar puntjes te scoren en daar was het eindsignaal: 28-23.

Het geluk lag in het laatste deel van de wedstrijd niet aan onze zijde, op punten waar Borhave wel kon profiteren. Maar, het lag niet aan het ontbrekende geluk dat wij deze wedstrijd hebben verloren. Het lag puur aan de slechte eerste helft, jammer, maar volgende week nieuwe ronde, nieuwe kansen!