Klink-Nijland Kwiek 2 verslaat Olympia

De eerste gewonnen wedstrijd in het nieuwe jaar is voor Klink-Nijland Kwiek 2 weer een feit! Olympia werd met 29-22 verslagen.

Tussen Kerst en oud en nieuw twee weken nauwelijks getraind en dat was in de eerste trainingsweek van het nieuwe jaar wel een beetje te merken. Balgevoel moest weer opgerakeld worden, conditie moest weer opgeschort worden en ook de wisseltjes moesten van de stofplank worden gehaald.

De wedstrijd begon stroef. Olympia kon al snel op een 0-2 voorsprong komen doordat gemaakte afspraken niet nagekomen werden. 2-4 werd het en wat later konden wij onze eerste voorsprong op het scorebord zetten: 5-4.  Er werd nog een Kwiek doelpunt gescoord en vanaf toen ging het een beetje lopen. Met name Lisa Roebersen was lekker op gang. Er werd snel gespeeld en met name de snelle midden-uit verliep soepeltjes. Toch hadden de opbouwers op het begin nog wel moeite om snel weg te starten wanneer Olympa bijvoorbeeld een kans miste. Gelukkig werden ze snel op scherp gezet door de alleen coachende Olga. Jildou is namelijk na Kerst bevallen van haar tweede mooie kindje Saar.  De rust werd ingegaan met een 17-12 voorsprong.

In de rust werd duidelijk dat we in de tweede helft meteen weer door moesten pakken. Olympia geen kans geven en meteen doordenderen. Dat gebeurde in het eerste gedeelte van de tweede helft. Er werden een paar ballen onderschept wat uitliep op doelpunten aan onze scoringszijde. Toch werden wij in het midden van de tweede helft slordig en Olympia wist hiervan te profiteren. Ze konden terugkomen tot een 21-19 achterstand.

Toch bleven we met de hoofden koel en was er geen reden tot paniek. De dekking stond immers goed. Er werd weer gescoord en de voorsprong werd weer iets ruimer. Met nog zeven minuten te spelen verliep alles prima georganiseerd. We speelden met tempo en wanneer dit niet lukte speelden we een rustige vierde fase. Zo konden we de wedstrijd mooi uitspelen en zijn we geen moment in gevaar geweest. Eindstand: 29-22.