Klink-Nijland Kwiek organiseert Drankenhandel Wijnhuis Korbeld Jeugdtoernooi

RAALTE - De voorbereidingen voor het inmiddels traditionele Jeugdtoernooi dat Klink-Nijland Kwiek organiseert zijn in volle gang. Helaas is het ons dit jaar niet gelukt om buitenlandse teams naar Raalte te halen. Dit heeft te maken met de kwalificatie wedstrijden in dit weekend. We zullen volgend jaar weer contact opnemen met Deense en Duitse teams.

Op vrijdagavond 4 september, zaterdag 5 en zondag 6 september strijden jeugdteams van de top van Nederland om de titels. Het is een prachtig handbalweekend voor de liefhebber. Ons Dames 1 team zal op zaterdagavond de eerste competitie wedstrijd van dit seizoen spelen en wel tegen SEW dames 1. Dit maakt het extra leuk omdat er ook 4 jeugdteams van SEW aanwezig zijn op ons toernooi. Dus jeugd van Kwiek: kom met z’n allen ons Dames 1 team aanmoedigen!

Dit jaar is het voor de derde keer dat we hebben gekozen om het jeugdtoernooi uit te bereiden met jonge selectie teams. Op de vrijdagavond zullen het C2 en E1 team van Kwiek spelen tegen gelijkwaardige teams uit de regio. Er zullen deze avond 6 teams naar Raalte komen. Dit gedeelte van het toernooi zal gespeeld worden in de Carmelhal en Tijenraan.

Voor de zaterdag en zondag nemen er dit jaar 24 teams deel aan dit toernooi. Naast 4 teams van Klink-Nijland Kwiek komen West-Friesland SEW uit Nibbixwoud en H.V. Quintus uit Kwintsheul, (beide met 4 teams) Succes schoonmaak VOC Amsterdam, (3 teams)  H.V.  Venlo, DSVD uit Deurningen, Stevo uit Geesteren, E&O uit Emmen, CHS uit Raalte (allen met 1 teams) en VZV (1 team) naar Raalte.

De toernooicommissie heeft een aantal duidelijke doelstellingen voor ogen:

Promoten jeugdhandbal in de regio het door binnenhalen van topploegen uit Nederland.
Het bieden van tegenstand aan onze selectieteams, als voorbereiding voor de zaalcompetitie. (vandaar de keuze voor het eerste weekend van september).
De Gemeente Raalte profileren als sportgemeente.

Het toernooi wordt gespeeld in drie hallen. Namelijk Sporthal Tijenraan, de Rohdahal en de Carmelhal. Door de geweldige samenwerking met Rohda kunnen we voor de warme maaltijd en het ontbijt gebruik maken van de Rohda kantine. Ook dit jaar hebben we voor de jeugd weer het zwembad afgehuurd op zaterdag. Ook heeft het Carmel College ons weer voor het weekend de Carmelhal aangeboden.

Raalte heeft met de hallen en zwembad een geweldige ligging om dit toernooi te organiseren. Er komen veel mensen uit het westen dit weekend naar Raalte. De hotels zijn al voor mei volgeboekt met teams uit het westen. Ze brengen ook graag en bezoek aan het centrum van Raalte.

Dit alles is alleen mogelijk met sponsorgeld wat ons ook dit jaar weer is geschonken door:

Drankenhandel Korbeld
Olaf Nijenkamp
Haar mode Marion
Volvo dealer autotechniek Raalte
Bakkerij Jorink
Coop

Zonder deze sponsoren kunnen we geen toernooi organiseren, maar ook zonder vrijwilligers niet. Door de geweldige samenwerking binnen de vereniging hebben zich al weer veel vrijwilligers aangemeld. We hopen ook dit jaar weer op een geweldig handbal weekend!