Kwiek 1 wint lastige wedstrijd tegen Bevo

Twee weken terug verloor Klink-Nijland Kwiek de uitwedstrijd tegen de nummer 2 Borhave. Daar liet Kwiek zich vooral afbluffen in de eerste helft. Het was de vraag hoe de dames van coach Arthur Langedijk hierop zouden reageren, want gisteren stond de lastige thuiswedstrijd tegen Targos Bevo op het programma.

Bevo is met de heren vorig seizoen landskampioen geworden en willen met de dames ook verder door ontwikkelen. Het was duidelijk dat op deze wedstrijd veel druk stond voor Kwiek.

Kwiek kwam goed uit de startblokken, want binnen no-time stonden de dames uit Raalte met 3-1 voor. Kwiek kwam zelfs voor met 6-2 en leek een onbezorgde zaterdagavond tegemoet te gaan. Het was al snel duidelijk dat Bevo zich tot de tanden bewapend hadden en volgden Kwiek in het spoor. Het spel ging behoorlijk heen en weer, waarbij in de eerste helft al duidelijk werd dat het uiteindelijk geen appeltje eitje zou gaan worden. Een opmerkelijk doelpunt uit de eerste helft kwam uit handen van Nicole Hemmink. In de break-out was ze snel vertrokken en werd aangegooid door keepster Jeanet Markvoort. De bal was echter niet op maat en leek voor Nicole niet te vangen. Op miraculeuze wijze pakte ze de bal met de linker hand op en wist ze de bal met haar linker hand over de keepster van Bevo te lobben. Uiteindelijk werd er een ruststand van 13-11 bereikt en daarmee werd inderdaad duidelijk dat Kwiek een hete tweede helft tegemoet zou gaan.

Na de rust werd snel duidelijk dat Bevo stoute plannen had en kwam op gelijke hoogte, 14-14. Vooral het fysieke spel van Bevo vond Kwiek lastig, waarbij rustig gesteld kon worden dat een aantal speelsters uit Panningen Kwiek probeerde te intimideren. Dit spel leek Bevo in de kaart te spelen, want ze kwamen 16-18 voor. Daarna ging de wedstrijd tot in de laatste minuut gelijk op. Bij Kwiek speelde Bianca Klein Koerkamp een dijk van een wedstrijd. De van Lettele overgekomen middenopbouwster maakt een enorme ontwikkeling door van hoofdklasse, naar tweede divisie en nu standvastig in de eerste divisie. Twee minuten voor tijd leken de punten met Bevo mee te gaan. De stand was toen 24-25. De Raalter dames hadden daar duidelijk een ander plan en vochten zich terug naar 25-25 en in de laatste 20 seconden gooide keepster de bal naar cirkelspeelster Danielle Schutte die wist Bianca Klein Koerkamp te bereiken. Zij wurmde zich door de defensie van de fysiek agressief spelend Bevo en wist op doorzettingsvermogen de bal in het doel te gooien. Daarmee liet Kwiek zien over veel veerkracht te beschikken en stond het volle Tijenraan op zijn kop.

Als klap op de vuurpijl wist Borhave vandaag niet verder te komen dan 28-28 uit tegen Quintus2. Kwiek neemt daardoor een voorspong van 3 punten in de eerste divisie. Volgende week speelt Klink-Nijland Kwiek uit tegen Quintus 2 en zal met een volle dubbeldekker bus afreizen naar Kwintsheul.