U bent hier

Kwiek 1 zet winstreeks voort.

door: Anne Slegten

Met nog twee wedstrijden te gaan voor de derde periodetitel reden de busjes van Klink Nijland Kwiek naar het verre Naaldwijk. Winst tegen Westlandia met een fors aantal doelpunten zou een grote stap richting de periodetitel betekenen. Dat ging wel redelijk, eindstand werd 21-29 in het nadeel van de thuisploeg. 

Voor de wedstrijd een wandeling maken en even wakker worden, dat kon bij een vroege aankomst in de hal. Vervolgens rustig de kleedkamer in en focussen op de wedstrijd. Dat resulteerde in een 0-3 voorsprong in het begin van de wedstrijd. Onze Lynn Kosterink stond goed te keepen en zo kon Westlandia niet lekker in de wedstrijd komen. Ze misten veel kansen en met penalty’s konden ze de eerste doelpunten maken. 

Er werd vooral aan onze kant met veel tempo gespeeld, in bepaalde delen van de eerste helft pakte dat niet goed uit door veel overhaaste beslissingen en slordigheid. Afstandsschoten waren ook niet bepaald een succes. Toch was er een duidelijke wil om ervoor te vechten en konden we het ook nog voor elkaar krijgen om mooi uitgespeelde aanvallen neer te zetten. Westlandia kreeg het niet voor elkaar om meer dan acht keer te scoren. Wij kregen dertien ballen in het netje. 

De tweede helft brak na een klein kwartiertje rust aan, hij brak letterlijk. De eerste vijf à tien minuten begonnen met chaos, slordigheid en onrust. Westlandia profiteerde hiervan en kon wat scoren. Nadat de draad was opgepakt stond de dekking als een beer, er werden snelle tegenaanvallen gespeeld en ook was er sprake van mooi uitgespeelde ‘langzame’ aanvallen.

De wedstrijd was gespeeld en hier en daar vielen er nog wat doelpunten aan beide kanten. De wedstrijd Westlandia – Kwiek kreeg als einduitslag 21-29. VELO, maak je borst maar nat!