PCA MobileKorbeldIntersport Bols TeamsportVital Centre

U bent hier

Kwiek A1 koploper van de jeugddivisie NO!

1-3-2015 - De grote dag was aangebroken. Om 14:00 ging de veelbelovende wedstrijd van start waarin de strijd om de twee punten werd uitgevochten door nummers 1 en 2 van de jeugddivisie NO. Dit keer reisden de handbalsters van DSVD A1 uit Deurningen af naar Raalte.   

 

Voorafgaand aan de wedstrijd gingen we eerst met het hele team lunchen bij trainster Olga. Na wat nodige energie naar binnen te hebben gewerkt en even gezellig te hebben bijgekletst, was het tijd om richting de Tijenraan te gaan. We wouden namelijk nog wat meekrijgen van de derby Klink-Nijland Kwiek DS2 tegen Nieuw Heeten DS1.  

 

Na wat tactische aanwijzingen en aanmoedigende woorden van Olga en John, was het tijd om goed warm te worden en onszelf mentaal voor te bereiden voor de wedstrijd. Zouden we deze wedstrijd winnen, dan werden de kansen op de titel een stuk groter. 

 

De spanning hing in de lucht en hier en daar waren er wat trillende benen te zien. Deze spanning overheerste in het begin het spel van de meiden van Klink-Nijland Kwiek A1. Maaike kreeg mandekking en daar wisten we in eerste instantie geen tegenantwoord op. Mede dankzij Anouk die vanuit de hoek een paar keer achter elkaar wist te scoren, lukte het DSVD niet om de voorsprong uit te breiden. Vlak voor rust was het getij gekeerd en wisten we de stand op 16-15 te brengen na 30 minuten spelen. 

 

We wisten dat we de rest van de wedstrijd naar onze hand konden zetten, aangezien de meiden van DSVD fysiek toch wat tekort leken te komen. Het geloof dat we met z'n allen hadden, was goed terug te in een ijzersterk begin van de tweede helft. We sloegen meteen een gat van een aantal punten en wisten de goede lijn door te zetten tot aan het eind. De handbalsters uit Deurningen waren niet opgewassen tegen een sterke verdediging met daarachter een uitblinkende Femke aan de kant van de thuisploeg. Na 60 minuten spelen, stond de teller op 37-28. Een welverdiende overwinning en ook een zeer belangrijke.

 

Met nog vijf wedstrijden te gaan, staan wij nu bovenaan. Gedurende het hele seizoen zijn we veel gegroeid als team, binnen én buiten het veld. Dit moeten we zien vast te houden en elke wedstrijd er weer volledig voor gaan, want alleen zo zullen wij kampioen worden!

 

Klink-Nijland Kwiek A1