Kwiek B1 achtste op het NK

Op zaterdag 25 april speelde ons Kwiek B1 op het NK in Amsterdam. Met een achtste plaats leek het alsof onze meiden kansloos waren, maar in de poulefase haalden ze net niet de winnaarspoule, vanwege een slechter doelsaldo.

Kwiek B1 moest in de poulefase aantreden tegen Meervogels, VOC en Venlo. De eerste wedstrijd wist B1 te winnen van Meervogels met 14-13, maar de tweede werd nipt met 12-14 verloren van Venlo. In deze wedstrijd had B1 de scheidsrechters niet helemaal mee, want in de fase dat er 2 speelsters van Kwiek een 2 minuten straf hadden, wist Venlo een beslissende afstand te nemen. Kwiek wist zich nog terug te vechten, maar redde het net niet. In de laatste wedstrijd moest B1 haar meerdere herkennen in VOC. Op basis van het doelsaldo belandde B1 in de verliezerspoule.

In deze poule leek de kaars te zijn opgebrand, want de B1 dames kwamen uiteindelijk niet verder dan een achtste plaats. Met iets meer geluk in de tweede wedstrijd had er een winnaarspoule ingezeten. Uiteindelijk werd Quintus uit Kwintsheul kampioen van Nederland in een zinderende finale tegen VOC uit Amsterdam.

Tags: