Kwiek DS2 geeft Olympia het nakijken

Klink-Nijland Kwiek dames 2 geeft in eerste competitiewedstrijd Olympia het nakijken.

Afgelopen zaterdag speelde dames twee na een lange voorbereiding haar eerste competitie uit wedstrijd tegen Olympia in Hengelo.

Het 2e damesteam van Klink-Nijland Kwiek onder leiding van coaches Olga ten Hove en Jildou Dijkstra had er zin in en dat was duidelijk te zien tijdens de start van de wedstrijd. Wanneer Olympia aan het aanvallen was, kregen ze geen schijn van kans om gemakkelijk te scoren. De dekking van Kwiek stond als een huis en was een hecht collectief. Wanneer de dekking zo goed staat, zou je kunnen denken dat de voorsprong steeds groter wordt. Dat was echter niet het geval. Aanvallen werden mooi opgezet, maar het echte scoren bleef helaas nog wel eens achterwege. Dit zorgde ervoor dat de ruststand maar 4-8 was.

Na de rust was met name het wedstrijdtempo wat lager waardoor Olympia wat gemakkelijker door de dekking wist te komen. Gelukkig keepte Femke te Wierik zeer sterk zodat wij de hele wedstrijd onze voorsprong konden behouden. Ook in de tweede helft ging het aanvallend niet super. In totaal zijn er aan onze kant vier penalty’s gemist, iets wat je je niet kunt veroorloven wanneer een wedstrijd wél spannend is. Gelukkig hield Kwiek het hoofd koel en wist de wedstrijd tot een mooie eindstand te brengen van 12-18.

Ook de twee speelsters Melanie Reimert en Floor Tutert van A1 lieten zien dames twee team waardig te zijn. Ook mocht Maaike van Oldeniel weer een aantal minuten meespelen. Maaike was in de voorbereiding geblesseerd geraakt aan haar knie en is precies voor de competitie weer fit verklaard. Ook zij heeft met haar aanvallende spel Olympia laten zien dat ze weer goed op weg is om de aanvallen doeltreffend af te werken. Er moest zelfs een speler van het thuisspelende team met een rode kaart van het veld omdat zij aan de arm van de doorgebroken Maaike trok.

De eerste twee punten zijn dus binnen en het team ziet alvast uit naar de volgende thuiswedstrijd tegen Voorwaarts op zondag 11 oktober. Wel moet er eerst op woensdag  7 oktober een bekerwedstrijd gespeeld worden. En dat is toevalligerwijs ook tegen Voorwaarts, deze wedstrijd wordt gespeeld in sporthal de Jachtlust om 20:15 in Twello.