PCA MobileKorbeldIntersport Bols TeamsportVital Centre

U bent hier

NHV laat een groot aantal teams promoveren

Groot aantal promoties in handbalcompetitie na aanpassing van de divisies

NHV laat een groot aantal teams promoveren na het afgelopen seizoen, dat door de coronacrisis is onderbroken. Het is goed nieuws voor veel teams uit de regio. Het betekent onder meer dat twee teams van Kwiek een klasse omhoog gaan.

De promotie van PCA/Kwiek DS1 naar de eredivisie was al bekend. Nu gaat ook PCA/Kwiek DS2 een stap omhoog naar de nieuwe eerste divisie, die uit 16 teams zal bestaan. Lettele - dat ongeslagen is gebleven in de hoofdklasse - krijgt de kans om zich te onderscheiden in de tweede divisie.

Dankzij de stroom promoties mogen de teams van Heeten en SDOL zich na de zomer hoofdklasser noemen. Voorwaarts Twello had na een avontuur in de eredivisie een indeling in de hoofdklasse aangevraagd, maar is geplaatst in de tweede divisie B.

Bij de mannen keert AHV Achilles uit Apeldoorn terug in de landelijke competitie, het team gaat in de tweede divisie spelen.

De voorlopige indeling ziet er zo uit:

Vrouwen, eredivisie: BFC, Borhave, DSVD, Fortissimo, Venlo, Kwiek, Quintus, SEW, V&L, VOC, Volendam, VZV.
Eerste divisie: DSS, E&O, Foreholte, Aalsmeer, Hercules, Kwiek 2, MHV, PSV, Quintus 2, SEW 2, De Tukkers, VELO, VOC 2, VZV 2, Westsite, ZAP.
Tweede divisie B: Bentelo, Bevo, BSAC, DSVD 2, Venlo 2, Lettele, MEOS, Pacelli, SVBO, VoorwaartsWijhe, Zenderen Vooruit/Bornerbroek.
Hoofdklasse A: Broekland, Cirkeltijgers, Cometas, DOS, E&O 2, Heeten, HVE 2000, HVZ-Vivendi, OverweteringSDOLWesepeHV Zwolle.
Oost, eerste klasse DS: Angeren, CVO, Dalfsen, Groessen-Loo, Haarle, Havana, HHZD, Huissen, LHCNieuw HeetenVoorwaarts 2Wijhe 2.
Eerste klasse TW: ABS, BWO, DHV, DSVD 3, Grol, Hacol 2, De Lutte, Olympia 2, Stevo 2, Stormvogels, De Tukkers 3, WHC 2.
Noord, eerste klasse (dubbele competitie): Hoogersmilde 2, HVR’97, Kwiek 2, Meppel AZ, SVBO 3, Beilen 2.