Klink NijlandKorbeldAMI KappersIntersport Schutte

U bent hier

PCA/Kwiek A1 derde plek Kolding Handball Cup

Afgelopen paasweekend stond de Kolding Handball Cup op het programma voor Kwiek A1 en B1. Vrijdagochtend vertrokken wij met 4 busjes en onze trouwe supporters richting Denemarken. Na veel STAU, spelletjes en muziek kwamen we na 8,5 uur rijden aan in de Sydbank Arena in Kolding. Hier begon ons weekend met een lekker avondmaal en een spectaculaire openingsceremonie. Op zaterdag morgen gingen we na ons ontbijt (om 07.00 uur) naar de Sydbank Arena. De eerste wedstrijd was tegen de Duitse club HSG Nienburg. Dit was een wisselvallige wedstrijd waar we nog zeker op gang moesten komen, dit eindigde in gelijk spel. 

In de 2e wedstrijd waren we gebrand om ons te herpakken om ons doel te halen, namelijk eerste te worden in de poule. We speelden tegen het Duitse TUS Esingen en wonnen door goed samenspel, veel plezier en snelheid met een uitslag van 24-3.

De laatste wedstrijd van deze dag beloofde een spannende wedstrijd te worden tegen het Deense Næsby IF 2. Dit was onze concurrent voor de eerste plaats in de poule. Na een overtuigende wedstrijd met veel mooie acties en een volle tribune was de uitslag 16-11 in ons voordeel. Met een goed gevoel konden we de eerste dag afsluiten in de Sydbank Arena.In de avond stond er een feestje op het programma waar Kwiek natuurlijk van de partij was. Na een hele gezellige avond zochten we onze luchtbedjes weer op om te gaan slapen.

Op zondagochtend stond onze laatste poule wedstrijd op het programma tegen het Duitse HSG Winterbach-Weiler 2. Deze wonnen we met 26-6 waardoor we gekwalificeerd waren voor de HALVE FINALE! Onze eerste doelstelling was behaald. 

De halve finale was tegen de sterke Deense ploeg BK Ydun, de winnaar van de andere poule. De spanning was aanwezig en waren gebrand om die finale te halen. Na een sterke wedstrijd met veel publiek stond er na 30 minuten een score van 11-11 op het bord. Dit betekende penalty’s, het scenario waar we niet aan wilde denken. Helaas konden we onze sterke wedstrijd niet doorzetten in de penalty’s en verloren we met 13-14. Na deze teleurstelling moesten we ons snel weer herpakken om de troost finale te spelen. 

Een half uur later stonden we weer op het veld om de bronzen plak te pakken tegen het Duitse team HSG Winterbach-Weiler 1. We wonnen deze gelukkig overtuigend met 17-8 en mochten in de avond onze bronzen medailles ophalen. Samen met de B1 mochten we ook onze bekers ophalen bij de prijsuitreiking, helaas het einde van het toernooi.

 Wel hadden we nog een gezellige spelletjesavond met het team op het programma, met veel strijd en passie deden we ons spelletje handjeklap. Op maandagochtend na  ons laatste ontbijtje in Kolding gingen we weer richting Raalte. Onderweg hebben we ons weekend afgesloten met een bezoekje aan een pizzeria voor een heerlijke pizza. Helaas was ons laatste toernooi met dit team, we kunnen kijken op een mooi toernooi en een mooi seizoen. 
We willen al onze supporters en sponsoren bedanken voor dit toernooi en seizoen.

Veel liefs van de meiden van Kwiek A1