PCA/Kwiek Dames 1 vervolgt voorbereiding met Trail bij DSVD.

Na 2 weken intensieve training door een groot gedeelte van de dames selectie heeft het dames team afgelopen zaterdag deelgenomen aan een trail in Deurningen. Naast DSVD 1 was het Duitse Ibbenbüren 1 de tegenstander. Deze voorbereidingsperiode kenmerkt zich als een zeer korte periode waarbij nog steeds enkele speelsters vanwege vakanties ontbreken.
In de eerste wedstrijd DSVD 1 – PCA/Kwiek 1  was het voor beide teams weer even aftasten en weer wedstrijdritme opdoen. De eerste helft verliep in een gelijk opgaande strijd waarbij een ruststand van 11-13 werd bereikt in het voordeel van PCA/Kwiek. Na een offensieve dekking in de 1e helft speelde de ploeg uit Raalte in de 1e helft een meer defensievere dekkingsvorm. Via snelle omschakelingen vanuit de dekking naar de aanval en het uitspelen van individuele acties wist PCA/Kwiek hun voorsprong te behouden en werd na 2 x 25 minuten spelen een 25-30 eindstand bereikt.
Doelpunten: 9x Floor T, 6x Lisa, 3x Jessica – Anouk – Meike – Astrid, 2x Kim P, 1x Floor L.

Na een tussenwedstrijd rust kwam PCA/Kwiek 1 in het veld tegen Ibbenbüren 1 uitkomend in de Duitse Oberliga. De doelstelling was om in een hoog tempo de tegenstander onder druk te houden en via de tegenaanval de doelpunten te maken. Overtuigend nam PCA/Kwiek de leiding en via een tussenstand van 9 – 4 werd een ruststand 17 – 10 bereikt. Ook in het eerste gedeelte van de 2e helft wisten de dames uit Raalte hun doelpunten eenvoudig te maken en stond een veilige 21-14 tussenstand op het scorebord. Door gebrek aan concentratie en alertheid kreeg Ibbenbüren het gevoel dat er nog wat te halen viel. Bij een 21-19 werd de ploeg, tijdens een aangevraagd time-out weer bij de les gebracht en werd op professionele wijze de winst veilig gesteld. Eindstand 24-20 in het voordeel van PCA/Kwiek.
Doelpunten: 6x Floor T – Anouk, 5x Kim P, 3x Floor L, 2x Jessica, 1x Meike – Astrid.

Trainer/coach kijkt tevreden terug op het resultaat van deze Trail.
Komende zondag staat in sporthal Tijenraan in Raalte een Trail op het programma tegen 2 ploegen uit de Ere-divisie. Borhave DS1  en Voorwaarts DS1 zijn de tegenstanders.