PCA/Kwiek Dames 2 wint overtuigend van D.S.O DS1

De 1e wedstrijd van 2020 stond alweer op het programma. Onze tegenstanders waren de dames uit Den Helder, D.S.O DS1. De uitwedstrijd hadden we nipt verloren dus we waren erop gebrand om dat recht te zetten.

We begonnen slecht aan de wedstrijd, de dekking stond niet goed en DSO wist daarvan te profiteren, al snel keken we tegen een achterstand aan van 1-5. Er moest duidelijk een tandje bij. Gelukkig konden we onszelf herpakken en bij een stand van 8-7 kwamen voor het eerst op voorsprong. Deze hebben we uiteindelijk niet meer uit handen gegeven. Helaas konden we in de 1e helft de voorsprong niet uitbouwen en gingen met een verschil van 2 doelpunten de rust in, 14-12.

Dat er in de 2e helft uit een ander vaatje getapt moest worden was wel duidelijk. De dekking moest echt beter en het tempo opgeschroefd. Aan die opdrachten hebben we ons gehouden. Tot 17-15 konden ze ons nog bijbenen maar na 11 doelpunten op rij (28-16) was de wedstrijd gespeeld. We konden de wedstrijd uitspelen en de 2 punten bijschrijven en onze 2e plek verstevigen. Eindstand 34-22 ( of 23 ?)

Volgende week staat de kraker van de tweede divisie op het programma, wij gaan op bezoek bij de koploper VZV in ’t Veld. Dat belooft een spannende pot handbal te worden en zullen er alles aan gaan doen om de punten mee naar Raalte te nemen.

Bedankt voor jullie support en tot volgende week in ’t Veld.

Groetjes van dames 2