PCA/Kwiek Ds 1 sluit voorbereiding af met klinkende overwinning.

Afgelopen zaterdagavond speelde Pca/Kwiek haar laatste oefenwedstrijd van deze voorbereidingsperiode tegen SVBO Ds1. Ondanks dat Raalte in het teken staat van hun “Stoppelhaene” heeft dames 1 een sterk vervolg gegeven aan de oefenreeks. SVBO ds1 nog maar 2 weken in voorbereiding op het komende seizoen, was zichtbaar nog niet zover als het team uit Raalte dat komende zaterdag haar 1e thuiswedstrijd speelt in de eerste Divisie.

Ondanks het overwicht van PCA/Kwiek was het SVBO dat in de beginfase doeltreffender was en SVBO zette zelfs een 1 – 4 voorsprong op het bord. Het eerste deel van de eerste helft kenmerkte zich door een gelijk opgaande strijd waarbij tot 10 – 10 de ploegen elkaar in evenwicht hielden. De fase die daarop volgde liet PCA/Kwiek haar ware gezicht zien en liep via snelle tegenaanvallen eenvoudig uit naar een 17 – 10 ruststand.

Na een korte onderbreking was het duidelijk dat PCA/Kwiek de zaken beter voor elkaar had. Zowel in de dekking als in de aanval werden de afspraken goed nagekomen en werd er vooral op een hoog tempo gespeeld. Na 2 x 30 minuten spelen werd de wedstrijd bij een 39 - 20 stand afgesloten.

Na afloop was Tonio van Rhee zeer tevreden over de laatste wedstrijd van deze voorbereiding. Er staat een zeer gedreven groep speelsters, die op alle posities heel goed in balans is. Het is goed om te constateren dat vandaag alle veldspeelsters op het score formulier staan. De aanwezige concurrentie maakt het dat de speelsters elkaar in trainingen en wedstrijden naar een hoger plan brengen.

Doelpunten: 7 x Floor L, 6 x Romé, 4 x Kim P - Danique – Kim B, 3 x Floor T – Anouk – Meike, 2 x Valerie – Jessica, 1 x Lisa.

Aanstaande zaterdagavond 7 september speelt DS1 van PCA/Kwiek om 19.30 uur in sporthal Tijenraan haar 1e competitie duel tegen VELO uit Wateringen.
Supporters wij hopen ook dit seizoen weer op jullie aanwezigheid en ondersteuning.