PCA/Kwiek DS2 wint in de laatste seconde van SVBO DS1

De wedstrijden van PCA/Kwiek DS2 zijn nooit saai en altijd spannend.

Ook vanmiddag tegen hekkensluiter SVBO DS1. Ondanks het feit dat deze ploeg nog geen punten had behaald werd er tijdens de voorbespreking aangegeven dat we hen niet moesten onderschatten. Vanaf het begin moest er fel worden verdedigd en wilden we een hoog tempo spelen. We stonden al snel voor met 2-0 maar daarna kwam SVBO steeds beter in hun spel. Ze speelden lange aanvallen en ronden goed af.
Daarentegen speelden wij te gehaast en misten daardoor kansen. Uiteindelijk gingen we - net als vorige week tegen Wijhe - rusten met een 11-11 stand.

In de 2e helft moest de dekking feller en de afronding beter. In het begin ging het gelijk op maar uiteindelijk konden we afstand nemen doordat we een aantal ondertal situaties goed uitspeelden, het verschil was in 1 keer 3 doelpunten, 21-18.
In de laatste 3 minuten werd het nog weer onnodig spannend. Na een voorsprong van 25-22 lieten we SVBO 10 sec voor tijd langszij komen. Maar de pass van onze keepster voor de “snelle midden uit” werd opzettelijk gehinderd door een speelster van SVBO waardoor de scheidsrechters ons een 7m toekenden.
Deze werd feilloos ingeschoten en de winst was binnen!! 26-25
De opluchting was groot, 2 punten in de pocket!

We willen jullie bedanken voor jullie aanmoedigingen en hopen jullie as dinsdag weer te zien in Wijhe.
Dan spelen we een bekerwedstrijd tegen Wijhe DS1, aanvang 19.30 uur.

Zondag 10 nov staat er een uitwedstrijd tegen VVW DS1 in Wervershoof op het programma.

Groetjes van Dames 2