Sterk optreden PCA/Kwiek DS 1 tijdens Trail.

Vorig weekend op uitnodiging van DSVD in Deurningen, vandaag onze eigen trail tegen twee ploegen die in de eredivisie uitkomen. Op de vroege zondagmorgen de eerste wedstrijd tegen Voorwaarts uit Twello. Een derby met veel oude en bekende gezichten. De ploeg uit Twello heeft zich versterkt met 4 speelsters, dus het was ons ook even afwachten welk team er tegenover ons zou staan. Naast Voorwaarts was Borhave 1 uit Borne een geduchte opponent. Enkele jaren eredivisie ervaring en een tegenstander met een mix van jonge en zeer geroutineerde speelsters.

In de eerste wedstrijd PCA/Kwiek 1 -  Voorwaarts 1 verliep de eerste 15 minuten in een redelijk gelijk opgaande strijd. Na een tussenstand van 8 – 8 nam PCA/Kwiek langzamerhand het heft in handen en was het op vele fronten de bovenliggende partij. Met een ruststand van 17 – 12 was er een duidelijk verschil gemaakt. Via snelle tegenaanvallen en prima uitgespeelde aanvallen behield Kwiek het initiatief en was het ook in de 2e helft de bovenliggende partij. Einstand 33 – 25 in het voordeel van PCA/Kwiek.
Doelpunten: 8 x Kim P, 6 x Floor T, 5 x Kim B, 3 x Lisa – Anouk – Floor L, 2 x Nel, 1 x Valerie – Danique – Meike.

Na een wedstrijd relatieve rust en kijken naar de wedstrijd Voorwaarts – Borhave  kwam PCA/Kwiek voor de tweede wedstrijd in het veld tegen Borhave 1 uit Borne. Op het oog een fysiek sterkere ploeg met veel ervaring en kracht. Ondanks goede afspraken in de dekking wist de ploeg uit Borne op bepaalde momenten het doel eenvoudig te vinden. PCA/kwiek was zeker wel opgewassen tegen deze speelstijl en wist door het eigen hoge aanval tempo de ploeg uit Borne goed tegenstand te bieden en was na 30 minuten spelen zelfs de leider in de wedstrijd met een 13 – 11 ruststand. Gestructureerd en met de juiste focus werd het snelle aanvalsspel ook de 2e helft doorgezet. Via goed keepers werk en door snelle tegenaanvallen werd het hoge tempo van PCA/Kwiek de kwelgeest van Borhave. Met een afgetekende einstand van 32- 21 zochten de speelsters van PCA/Kwiek voldaan de kleedkamer op. Hopen dat een opgelopen enkelblessure bij de start van de competitie weer hersteld is.
Doelpunten: 8 x Kim P, 7 x Floor T, 4 x Nel – Jessica, 3 x Anouk, 2 x Floor L – Romé, 1x Meike – Kim B.

Met nog 1 oefenwedstrijd te gaan, staat de ploeg er prima voor. We beschikken over een prima uitgebalanceerde groep speelsters. De onderlinge verschillen zijn klein en elke speelster moet de strijd aangaan met een positie genoot. De speelsters zijn gretig en willen als groep elke keer weer een goede prestatie leveren en het publiek vermaken.

Aanstaande zaterdagavond 31 augustus spelen we onze laatste oefenwedstrijd tegen SVBO -1. Aanvang van deze wedstrijd is om 19.30 uur in sporthal Tijenraan in Raalte.