Week van de scheidsrechter

Het seizoen start weer! Een nieuw seizoen met nieuwe ambities. Niet alleen voor de teams, maar ook voor de scheidsrechters.

Het afgelopen seizoen hebben 12 enthousiaste jeugdspeelsters de ambitie aangegeven om jeugdscheidsrechter te worden. Afgelopen week is er voor hen een scholingsavond geweest en het komende jaar zullen zij onder begeleiding van praktijk- en teambegeleiders zich ontwikkelen als jeugdscheidsrechter.

Ook zijn er 4 scheidsrechters gestart met de opleiding tot bondscheidsrechter. Twee praktijkbegeleiders begeleiden hen bij het fluiten van wedstrijden op wedstrijdniveau.

De start voor een goed opgeleide scheidsrechterskorps is dus gemaakt. Elk jaar zullen we moeten blijven investeren in werving, goede begeleiding en opleiding. Hoe mooi zou het zijn als Kwiek een scheidsrechterskorps heeft, met goede opgeleide scheidsrechters op alle niveaus, die wedstrijden goed aanvoelen en kunnen leiden. Een mooie ambitie.

En natuurlijk zou het helemaal mooi zijn als een of meerdere ambitieuze scheidsrechters van Kwiek uiteindelijk op het hoogste niveau in Nederland of misschien wel internationaal gaat fluiten. Wie weet zien we ze dan terug op het EK of WK.

Lijkt fluiten jou ook wel wat, meld je bij ons aan!!!

Scheidsrechterscommissie Kwiek