• Update Corona en handbal (vanaf 5 juni 2021)

6 jun 2021
  • Stap voor stap krijgen we meer ruimte. Op 5 juni wordt de derde stap van het openingsplan gezet. Vanaf 18 jaar mag iedereen weer in groepsverband sporten. Wat dit betekent, staat in onderstaand overzicht.

Alternatieve competitie
    Door de versoepelingen is het voor de handbalsport ook mogelijk om de competitiewedstrijden voor de jeugd te hervatten. De alternatieve competitie voor alle jeugdleden tot en met de A-leeftijd zal op 12 juni aanvangen. De technische commissie bespreekt met de trainers welke teams hieraan deel willen nemen. Een ieder moet zich hier wel prettig bij voelen.
    Voor senioren vindt de alternatieve competitie helaas geen doorgang. Voor de eredivisie geldt dat zij gebonden blijven aan het topsportprotocol (incl. twee keer per week testen) om competitie te kunnen spelen.

Algemene regels mbt de competitie:
    - Kleedkamers en douches op de sportaccommodaties mogen weer geopend worden. Ook sportkantines mogen onder voorwaarden weer openen. (Mogelijk is dit niet op alle locaties daadwerkelijk open)
    - Het aantal sporters en begeleiders per team per wedstrijd is niet groter dan noodzakelijk.
    - Publiek is niet toegestaan.
    - Binnen moet iemand van 13 jaar en ouder een mondkapje dragen bij het naar binnen gaan en weggaan. Maar het mondkapje mag af tijdens het sporten. Op de wisselbank is mondkapje niet verplicht.
    - Voor de wedstrijdtafel zal de teambegeleider 1-2 ouders benaderen.
    - Personen achter de wedstrijdtafel dragen een mondkapje.
    - Wanneer er vanwege sportactiviteiten personen uit meerdere huishoudens in dezelfde auto zitten dragen personen vanaf 13 jaar een mondkapje.
    - Ouders die rijden bij uitwedstrijden, worden gezien als teambegeleiding, en mogen naar de wedstrijd kijken