• Haar gedroomde transfer is een feit geworden. Elisa Marsman, jeugd exponent van de club, vertrekt naar kersvers landskampioen Venlo. Voor Zwartwoud Kwiek een aderlating en voor Elisa een volgende stap in haar handbal carrière.
    ‘’Natuurlijk is dit jammer voor onze club, maar we weten al langer dat dit een keer gaat spelen. We hebben direct aangegeven hier medewerking aan te verlenen en ook met Venlo waren we er snel uit. Met Venlo hebben we goede contacten en het is een club die goed vergelijkbaar is met Zwartwoud Kwiek. Het grote verschil is dat zij een aantal stappen verder zijn. Ze spelen ook volgend jaar in de Europacup en hebben de beschikking over eigen huisvesting voor speelsters. Iets wat wij nog niet hebben. We wensen haar ontzettend veel plezier en succes!’’ Aldus voorzitter Michel Rabelink


    Elisa zegt zelf over haar transfer: ‘’ Als kind van de club, ben ik begonnen bij Kwiek. In de jeugd vaak kampioen geweest. De toernooien Aalsmeer en Jan de haan toernooi vond ik in de jeugd altijd het leukst. Vooral als we gewonnen hadden :-). Ik heb het altijd naar mijn zin gehad bij Kwiek en heel veel geleerd. Fantastisch om voor veel publiek te spelen in mijn eigen omgeving. Ook de uitwedstrijden waren altijd leuk. Een leuk sfeertje in de bus met lekkere soep van Mariet Pot. Nu is het tijd voor een nieuwe stap. Ik wil ook iedereen bedanken die mij bij Kwiek geholpen heeft. En ooit kom ik vast nog weer terug bij Kwiek’’.


    Het bestuur en de technische commissie is zich bewust van de mutaties in de 1e selectie en anticiperen daar op de achtergrond al op. Naar verwachting wordt binnenkort bekend gemaakt welke speelsters uit de eigen jeugdopleiding doorstromen naar de 1e selectie, alsmede worden er enkele transfers bekend gemaakt. ‘’Het klopt dat we bijzonder actief zijn op de achtergrond. Iets wat velen niet zien, maar wel noodzakelijk is. Gelukkig kunnen we leunen op een stevig fundament en dat is onze eigen jeugdopleiding. Snel meer nieuws!’’, aldus Ceret van der Vegt.